Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Roon & Rahn tervezők

Roon & Rahn tervezők

Dinamikus és kortalan dán design a modern lakberendezésben

Roon & Rahn mögött két tervező áll, Nicki van Roon és René Rahn Hansen. A cég egy hobby projektként indult 2014-ben Aarhusban, amikor a két tervező bútorokat kezdett építeni a saját házukba. Hogy miért? Egyszerűen imádták, ahogyan az öteleteikből valóság lesz. Több...

A tervezés filozófiája

"Minket a kiváncsiság és szenvedély vezet az új kihívások felé és nem félünk a saját útunkat járni. Ennek eredménye egy hajszálpontos mérleg az ötletek eredetisége, a hagyományos kézművesség iránti tisztelet, a nyitottság a modern technológiák felé és az üzleti gondolkodás között. Önkritikát is gyakorolva hosszútávra tervezzünk időtálló sítulsú tárgyakat, amelyeknek azonban a jelenben is van létjogosultságuk. 

Alternatív szemlélettel olyan megoldásokra koncentrálunk, amelyek kiindulópontja a funkcionális és letisztult geometriai formák, amelyek minden sallangtól mentesek. Azon kívül, hogy termékeink optimálisan használják ki az adott funkcióhoz szükséges helyet, úgy terveztük őket, hogy szállításkor is a lehető legkisebb helyet vegyék igénybe. Minden termékünk a minimalista nordic stílust képviseli kombinálva a klasszikus skandináv anyagokkal, mint a világos és sötét tömör tölgyfa.  

Számunkra kiemelten fontos, hogy a termékeink hosszútávon legyenek használhatók, ezért dinamikus és időtálló megoldásokat alakalmazunk, hogy kiszolgáljuk a modern otthon folyamatosan változó, mindennapos igényeit. Ahelyett, hogy új terméket kelljen vásárolni egy költözéskor vagy átalakításkor, a mi darabjainkat többféle módon lehet használni és felszerelni.

Alapanyagok
Termékeink minősége teljes mértékben az alapanyag választástól függ. Ilyenkor elsősorban az érzékszerveinket használjuk, megvizsgáljuk az anyagokat, megtapintjuk és megszagoljuk azokat, ez is része hogy jobban megismerjük az anyag tulajdonságait. Az alapanyag választás nem csak azért fontos számunkra mert a termékeknek egymáshoz jól kell illeszkedniük, hanem azért is mert tükrözik az értékeinket és identitásunkat. 

Termékeink legnagyobb része tömör európai tölgyfából készül, amely egy klasszikus skandináv magas-kategóriás fa anyag, nagyon hosszú élettarttammal. Ezen kívül jól illik a minimalista stílusunkhoz, nem függ az aktuális divattól, az idő múlásával szép patinája lesz és bármikor felújítható.

Termékeinkhez használunk még átlátszó plexi üveget. Szeretjük az eltérő anyagokat kombinálni, mert jól kiegészítik egymást. A tölgyfa meleg izzása és struktúrája éles ellentétben áll a fényes és átlátszó plexi üveggel." 

Tartalomhoz tartozó címkék: márkáink

Keresés