Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lakberendezőt ajánlunk: Pesti Gabó

Lakberendezőt ajánlunk: Pesti Gabó

Pesti Gabó: "Viccesen javasolnám, hogy vényre kaphatóak legyünk, mi lakberendezők".

Ismerjétek meg sorozatunk következő szereplőjét, Gabót, aki a Glamour Hungary kétszeres jelölését is megkapta a Women Of the Year (2018-2019) „Az év lakberendezője” kategóriában. Olvassátok el részletes bemutatkozóját a címre kattintva.

Hiszek abban, hogy mindenkinek jár a kényelmes, saját képére és léptékeire szabott otthon.

Inspirációim nagy részét a természetből hozom: Anyagok, illatok és tér egysége. Másik inspirációs forrásom az utazás. Elképzelhetetlen mennyit lehet tanulni és mennyi inspirációval tér haza az ember egy-egy út után. Megtapasztalhatja, Izlandon mennyire tud harmóniában és egységként működni az épített környezet és a burjánzó természet; Tenerifén hogyan „csalogatják” be az állandóan fújó szelet, ezzel maximálisan kizárva a légelszívókat és a légkondicionálókat az életterükből; Az állandóan nyüzsgő Zadarban milyen szigetelési technikákat használnak a tenger mellett… és még sorolhatnám.

Pesti Gabó lakberendező

Eddigi munkásságom 2/3-át eddig vendéglátó és bolti terek tervezésével töltöttem. 2017-ben elkezdtünk együtt dolgozni Szitár Laurával (Boltberendező - https://boltberendezo.hu/szolgaltatasok/), ez idő alatt rengeteget tanultam, tapasztaltam. 2019 óta már visszaszorultak a bolt és étterem projektjeim, helyükbe a szívemnek oly kedves magánlakások, családi otthonok és Airbnb lakások jöttek. Szerencsésnek gondolom magam, hogy ilyen rövid időn belül ezt a két nagy csoportját a lakberendezésnek megismerhettem, megtapasztalhattam, és mindenből tanulhattam.

Stílusomat tekintve a szerves belsőépítészethez tartom magam a legközelebb. Különös figyelmet fordítok mindig arra, hogy projektjeim során próbáljunk a legtermészetesebb agyagokhoz közelíteni, és azokat használni, legyen szó fáról, kőről vagy különböző textilekről. Igyekszem felhívni az Ügyfeleim figyelmét arra, hogy már az építőiparban is van lehetőség akár az újrahasznosított, akár a komposztálható anyagok használatára.

Persze ezen kívül közel érzem még magamhoz a letisztult skandináv stílust, vagy a nagyon pezsgő és nagyon intenzív ArtDeco-t, de kellemesen mozgok még a tekintélyt parancsoló klasszikus vonalak között is. Szeretem a játékos glamour-t és nem félek egyszerre használni a különböző stílusokat sem. Nagyon szeretek nagy lakásokat tervezni, de valamiért a picikhez jobban vonzódom: imádom a kihívásokat, amik elé a kisebb alapterületű lakások állítanak, és bár tudom, hogy sokat ódzkodnak a méretes belmagasságtól: jelentem, csodás otthonokat lehet belőlük varázsolni.

Igyekszem a social media felületeimen azt kommunikálni, hogy a kényelmes otthon, a lakberendezői munka egyáltalán nem luxuscikk. Ha az embernek fáj a háta egy idő után elmegy masszőrhöz és megszűnik a hát, izom vagy a fejfájdalom. A mindennapokban ugyan ilyen fájdalom a rendezetlen tér, a sötét szobák, vagy a lakásban rejlő kiaknázatlan és kihasználatlan lehetőségek. Bizony az ember lelke és pszichéje összeköttetésben van az őt körbe vevő környezetével, a visszakapott ingerekre reagál: sötét nyomott térben kevesek tudnak pozitívnak és motiváltak lenni. Viccesen javasolnám, hogy vényre kaphatóak legyünk, mi lakberendezők.

Eddigi munkásságom során talán a legbüszkébb a S/ALON 2018 kiállításon tervezett enteriőrömre vagyok és a tavaly megnyílt Kívül-Belül Boldogság Bemutatótermére, ahol helyet kapott egy bérelhető workshop terem és egy coaching szoba is. Illetve büszke vagyok még a Glamour Hungary kétszeres jelölésére is a Women Of the Year (2018-2019) „Az év lakberendezője” kategóriában, ahol sokszor általam követett, elismert kolléganőkkel voltam egy napon említve.

2018 Salon Budapest kiállításon Pesti Gabó standja

2018 Salon Budapest kiállításon Pesti Gabó standja

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezőt ajánlunk

Keresés