Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gejst design

2019. 11. 04. 15:11:08
Gejst design

A Gejst több, mint egy márkanév. A dán szó jelentése körülbelül annyit tesz, mint lelkesedés, energia valaminek a lényege és ez egyben a Gejst cég alapfilozófiáját is jelenti. Design elemeit a nordic életstílus inspirálja és modern lakberendezési kiegészítőiket a kiemelkedő minőség jellemzi. Minden terméküket tehetséges dán és nemzetközi tervezők álmodták meg egyetlen céllal, hogy a Gejst termékekben mindenki örömét lelje.

A Gejst céget a tervezés szenvedélye vezérli, hogy vonzó és fenntartható designt hozzon létre, amely kiállja az idő próbáját. Már a kezdetektől a cég megkérdőjelezte a tervezés hagyományos megközelítését és olyan kollekciókat hozott létre, melynek elemei egyszerűek ugyanakkor játékosak, melyek azonnal felkeltik a figyelmet és olyan szenvedélyt váltanak ki, melyet nehéz megmagyarázni, de könnyű átérezni. Minden egyes darabjuk ezt az irányvonalat képviseli és ezáltal hozza el a design energiáját, szenvedélyét világszerte az otthonokba.

 

Gejst tervezők

Michael Rem

Gejst tervezők: Michael Rem

Michael Rem Berlinben élő designer, 2009-ben végzett Németországban a Saarbrücken Szépművészeti Egyetemen. 2012-ben nyitotta meg saját design stúdióját, majd 2017-től kezdett a Gejst cégnek tervezni.

Michael szerint designernek lenni annyit tesz, mint beszívni a mindennapi hatásokat, melyekkel végtelen sokaságban találkozunk és tudatosan megélni azokat. Minden hang, szín, forma és esemény a tudatalattinkban összekeveredik a személyiségünkkel és érzelmeinkkel, hogy valami teljesen új jöjjön létre belőle; egy ötlet, amely a befogadottakból új tárgyak képében születik meg. 

Michael Rem többször volt jelölve és nyert design díjakat, melyek közül kiemelnénk a 2017-ben megnyert Német Design Díjat, melyet a Molekyl Gyertyatartó tervezéséért kapott.

Molekyl díjnyertes gyertyatartó a Gejst design csapatától

 

Kasper Friis Egelund

Kasper Friis Egelund a Gejst tervezője

Kasper Friis Egelund jelenleg Koppenhágában él és bútortervezésből szerez egyetemi végzettséget. Fiatal kora ellenére Kasper már több nemzetközi és dán designprojektben részt vett.

Kasper szerint a design meghatározó eleme a mindennapi életünknek és befolyásolja azt, hogyan érezzük magunkat a környezetünkben. Éppen ezért kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a tervező mindig vegye figyelembe, hogy milyen hatással van a design a környezetére és használójára.

Kasper úgy teremt értéket, hogy odafigyel arra, hogy a pragmatikus és megfigyelő hozzáállás valamint a tény alapú tervezés egyensúlyban legyen. Célja, hogy az építészetből, grafikus elemekből és művészetből nyert inspirációt ötvözze a skandináv minimalista, grafikus kifejezésmóddal úgy, hogy közben megmaradjon az ötlet eredetisége, egyedisége.

Kasper a Leery lámpát tervezte a Gejst számára.

Leery lámpa a Gejst design csapatától

 

Gejst tervező csapat

Gejst tervezői munkában

A Gejst csapat a funkciót és a magas minőségű alapanyagokat mindig szem előtt tartva, úgy alkot valami egész újat és izgalmasat, hogy egy átlagos terméket lebont először az alapokig. Így lesz a termék multifunkcionális és a legutolsó részletig alaposan átgondolt, miközben a végső designt a felhasználó alakítja ki. 

A Gejst termékeknél minden tervezés ezt a megközelítést képviseli és ezáltal lesz a design szenvedélye része a mi életünknek is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: márkáink

Keresés