Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gejst design

2019. 11. 04. 15:11:08
Gejst design

A Gejst több, mint egy márkanév. A dán szó jelentése körülbelül annyit tesz, mint lelkesedés, energia valaminek a lényege és ez egyben a Gejst cég alapfilozófiáját is jelenti. Design elemeit a nordic életstílus inspirálja és modern lakberendezési kiegészítőiket a kiemelkedő minőség jellemzi. Minden terméküket tehetséges dán és nemzetközi tervezők álmodták meg egyetlen céllal, hogy a Gejst termékekben mindenki örömét lelje. Több...

 

A Gejst céget a tervezés szenvedélye vezérli, hogy vonzó és fenntartható designt hozzon létre, amely kiállja az idő próbáját. Már a kezdetektől a cég megkérdőjelezte a tervezés hagyományos megközelítését és olyan kollekciókat hozott létre, melynek elemei egyszerűek ugyanakkor játékosak, melyek azonnal felkeltik a figyelmet és olyan szenvedélyt váltanak ki, melyet nehéz megmagyarázni, de könnyű átérezni. Minden egyes darabjuk ezt az irányvonalat képviseli és ezáltal hozza el a design energiáját, szenvedélyét világszerte az otthonokba.

 

 

Gejst tervezők

 

Michael Rem

Michael Rem Berlinben élő designer, 2009-ben végzett Németországban a Saarbrücken Szépművészeti Egyetemen. 2012-ben nyitotta meg saját design stúdióját, majd 2017-től kezdett a Gejst cégnek tervezni.

Michael szerint designernek lenni annyit tesz, mint beszívni a mindennapi hatásokat, melyekkel végtelen sokaságban találkozunk és tudatosan megélni azokat. Minden hang, szín, forma és esemény a tudatalattinkban összekeveredik a személyiségünkkel és érzelmeinkkel, hogy valami teljesen új jöjjön létre belőle; egy ötlet, amely a befogadottakból új tárgyak képében születik meg. 

Michael Rem többször volt jelölve és nyert design díjakat, melyek közül kiemelnénk a 2017-ben megnyert Német Design Díjat, melyet a Molekyl Gyertyatartó tervezéséért kapott.

 

Kasper Friis Egelund

Kasper Friis Egelund jelenleg Koppenhágában él és bútortervezésből szerez egyetemi végzettséget. Fiatal kora ellenére Kasper már több nemzetközi és dán designprojektben részt vett.

Kasper szerint a design meghatározó eleme a mindennapi életünknek és befolyásolja azt, hogyan érezzük magunkat a környezetünkben. Éppen ezért kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a tervező mindig vegye figyelembe, hogy milyen hatással van a design a környezetére és használójára.

Kasper úgy teremt értéket, hogy odafigyel arra, hogy a pragmatikus és megfigyelő hozzáállás valamint a tény alapú tervezés egyensúlyban legyen. Célja, hogy az építészetből, grafikus elemekből és művészetből nyert inspirációt ötvözze a skandináv minimalista, grafikus kifejezésmóddal úgy, hogy közben megmaradjon az ötlet eredetisége, egyedisége.

Kasper a Leery lámpát tervezte a Gejst számára.

 

Gejst tervező csapat

A Gejst csapat a funkciót és a magas minőségű alapanyagokat mindig szem előtt tartva, úgy alkot valami egész újat és izgalmasat, hogy egy átlagos terméket lebont először az alapokig. Így lesz a termék multifunkcionális és a legutolsó részletig alaposan átgondolt, miközben a végső designt a felhasználó alakítja ki. 

A Gejst termékeknél minden tervezés ezt a megközelítést képviseli és ezáltal lesz a design szenvedélye része a mi életünknek is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: márkáink

Keresés