Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szőnyegek

Szőnyegeink egytől egyig skandináv tervezésű darabok, amelyek egyszerre szépek, természetesek és időtállóak is, ugyanakkor az egyéniséged stílusát is ki tudod velük fejezni. Nem utolsó sorban pedig elhozhatod otthonodba a dán „hygge” életfilozófiát.

Rendezés:
69.290 Ft
Modern mintás nagy pamut szőnyeg. Letisztult skandináv stílus és elegancia. Mérete 240x180 cm.
Raktáron
47.390 Ft
Barna pamut szőnyeg, átlós csíkozással és egyedi rojtozással. Mérete 200x140cm
Raktáron
43.490 Ft
Natúr kör alakú gyapjú szőnyeg, a természet ihlette kialakítás és a skandináv design tökéletes kombinációja. Átmérője Ø110 cm
Raktáron
48.690 Ft
Barna kör alakú gyapjú szőnyeg. Nagyon puha, igazi kényeztető darab. Átmérője: Ø110 cm
Raktáron
71.990 Ft
Natúr színű, hosszú juta szőnyeg. Izgalmas és természetes megjelenést kölcsönöz. Mérete: 300x90 cm
Raktáron
81.190 Ft
Mintás, bézs színű, pamutból készült szőnyeg. Egzotikus és modern kiegészítő. Mérete 180x180 cm
Raktáron
44.590 Ft
Sötétszürke, kör alakú fonott juta szőnyeg. Egyedi és természetes megjelenésű, minimalista darab. Átmérője 150 cm
Raktáron
77.990 Ft
Klasszikus kék mintás szőnyeg. Stílusos és időtálló darab a nappaliba. Mérete 200x300 cm
Raktáron
59.890 Ft
Szürke, gyapjú szőnyeg, fehér szövéssel ideális nappaliba vagy hálószobába. Mérete 200x140 cm
Raktáron
42.090 Ft
Szürke poliészter szőnyeg sötétszürke csíkokkal. Mérete 140x70cm
Raktáron
28.190 Ft
Barna pamut szőnyeg egyedi aranyszínű, madaras mintával. Átmérője Ø90 cm
Raktáron
72.490 Ft
Natúr gyapjú szőnyeg, geometrikus formával. Mérete 200x70 cm
Raktáron

SZAKÉRTŐ SZEMMEL - SZŐNYEGVÁLASZTÁS KISOKOS 

Szakértő szemmel - Szőnyegválasztás kisokos

A szőnyeg az egyik legmeghatározóbb textil a lakásban. Azon túl, hogy melegséget, intimitást kölcsönöz a lakásnak, színt és telítettséget ad a térnek, kiváló hang- és hőszigetelő is. Egységbe rendezi a bútorokat, tágas, loft-szerű tereknél pedig elválasztja, kijelöli a különböző funkciójú részeket.  Fontoljuk meg jól a szőnyegvásárlást, hiszen nem olcsó mulatság, és mivel a szőnyegdivat nem változik gyorsan, ezért hosszú távra tervezhetünk. Tovább...

 

A méret a lényeg?
Bizony a méret alapvető fontosságú. A vásárlást mindig előzze meg pontos tervezés! A túl nagy szőnyeg összezsugorítja a teret, míg, ha túl kicsit választunk, jelentéktelenné válhat.

Mérjük le az elhelyezett bútorok által határolt területet pontosan, ragasztószalaggal akár fel is ragaszthatjuk a padlóra az ideális méretű szőnyeg körvonalait. A szemünkkel ellentétben a mérőszalag tévedhetetlen.  

nappaliban a mértékadó mindig a kanapé legyen. Ideális esetben ennek szélein nyúljon túl a szőnyeg 20-30 cm-t oldalirányban. Ha elegendő terünk van, az a legjobb, ha az összes bútor, beleértve a kanapé, fotelek, dohányzóasztal által határolt területet, ráfér a szőnyegre úgy, hogy az minden oldalon túlnyúlik a bútorokon. 

Ha nincs elegendő tér, és a kanapé a falhoz van tolva, akkor elég a szőnyeget a bútor 1/3-ad részéig betolni alá, még akkor is harmonikus lesz a szoba.

 

Az étkezőben is különös figyelmet igényel a méret, ha nem szeretnénk a szék lábaival folyton a szőnyegben botladozni. Itt mindig az asztal méretét vegyük alapul, ennél a szőnyeg minden irányba minimum 70 cm-rel legyen nagyobb!

Akkor lesz igazi a harmónia, ha a szőnyeg alakja követi az asztal alakját.

 

gyerekszobában a legfontosabb, hogy minél nagyobb, természetesen a szoba méretéhez igazodó, teret hagyjunk a szőnyegnek, mert a gyerekek imádnak a puha szőnyegen játszani, hemperegni, vagy csak elmélyülten olvasgatni hason fekve.

Emellett az sem elhanyagolható szempont, ha a szőnyeg esztétikus, aranyos mintájú legyen és igazodjon a babaszoba bútorainak stílusához.

fürdőben különösen fontos a meleg, puha szőnyeg. Kisebb helyiségben kisebb darabok is megfelelőek azokon a helyeken, ahol vizesen, mezítláb közlekedünk, de ha egy tágas fürdőben a luxus érzetét szeretnénk kelteni, akkor bátran választhatunk nagyobb méretű szőnyeget is.

A nagy szőnyeg sokat el fog takarni a padlóból, úgyhogy ezt a megoldást csak akkor válasszuk, ha egyszínű, semleges a burkolat!  

hálóban felkelésnél nagyon jó érzés egy puha szőnyeg a lábunk alatt. Nagyvonalú és elegáns megoldás, leginkább nagy térbe javasolt, ha szőnyeg van az egész ágy alatt, ami minden irányba túlnyúlik 60-80 cm-t. Ha kisebb a hálónk, nyugodtan tehetünk mindkét oldalra 1-1 kisebb szőnyeget is.

Az előszobába mindenképpen könnyen tisztítható darab a megfelelő. Hosszú folyosónál rakjunk futószőnyeget, mert barátságossá teszi a szűk teret. A falnál mindkét oldalon hagyjunk el 10-15 cm-t! Különösen figyeljünk a bejárati ajtónál, hogy a szőnyegtől ki tudjon nyílni!

Tartsd a jó formát!
Az sem mindegy, hogy milyen alakú szőnyeget választunk. A legáltalánosabb a négyzet vagy téglalap, ami követi a helyiség vonalait, igazodik a bútorok által határolt területhez. Nagy nyitott tereknél látványosan választja el a szoba funkcióit.  Ez a forma igazodik jól a szögletes étkezőasztalokhoz is. 

Ha azonban kör alakú az asztalunk, akkor egy nagy kerek szőnyeg lehet a legjobb, leglátványosabb megoldás. A kör alakú szőnyegeknél a hangsúly inkább azon van, hogy mekkora térbe szánod. A kis helyiségben nagyon jól mutat, játékos, kedves hangulatot áraszt, ezért gyerekszobába kifejezetten ajánlott, de nagy térben elveszíti ezeket a tulajdonságait, még jelentéktelenné is válhat.

Maradj stílusban! 
A tökéletes összhang érdekében érdemes a lakás stílusához igazítani a szőnyeget. Persze, aki nagyon bátor, akár keverheti is a stílusokat, így igazán egyedi, különleges enteriőrök jöhetnek létre. 

Színek és minták kavalkádja
Először azt érdemes eldönteni, hogy semleges háttérként képzeljük el a szőnyegünket, vagy domináns szerepet szánunk neki, esetleg kifejezetten fókuszpontot akarunk létre hozni a térben.

Ha a semlegesség a fő szempont, akkor válasszunk pasztellszínt, akár egyszínű, vagy egyszerű mintás darabot. Ha domináns szerepet szánunk a szőnyegnek, akkor jöhetnek az erőteljesebb minták és színek.

Érdemes figyelembe venni a padló színét is, mert egészen másképpen mutat egy szőnyeg világos vagy sötét padlón.

  

A hosszú élet titka: anyagok és textúrák
A szőnyeg hosszú életének titka, hogy a használathoz megfelelő anyagú és textúrájú darabot válasszunk. 

Ahol házi kedvencek is élnek, érdemes rövidszálú darabot vásárolni a nappaliba, valamint inkább a vágott szálú szőnyeget érdemesebb választani mert a hurkoltba beleakadhatnak a körmök. Ám, ha nincsenek háziállataink, és vágyunk egy kis kényeztető luxusra, akkor a nappaliba kifejezetten hosszú szálú, süppedős szőnyeget is választhatunk.  

pamut könnyen tisztítható, ezért a gyakran használt helyiségekben ez a legjobb választás. Az étkezőasztalhoz szintén rövidszálú, jól takarítható, természetes anyagú pamut szőnyeg a legpraktikusabb.

A gyerekszobába inkább a puha gyapjúszőnyeg javasolt, a könnyebb tisztítás érdekében lehet keverék is, amiben több a gyapjú.

Tiszta gyapjú vagy selyemszőnyeget leginkább a hálóba válasszunk, ezek a legdrágábbak, viszont itt használódnak a legkevésbé, sokáig szépek maradnak. 

Teraszra, erkélyre is kiváló lehet a tengerifűből készült szőnyeg, amely természetes anyagú, így kevésbé terheli a környezetet, miközben nagyon tartós ráadásul folttaszító is. A tengerifű szőnyeget csak ki kell rázni és alatta felporszívózni.

juta szőnyeg szintén természetes növényi alapanyagú de jóval puhább így gyerekszobába is ideális. A juta könnyebben koszolódik ezért nagy forgalmú helyiségbe ne ezt válasszuk.  Száraztisztítással kezeljük.

szőnyeg tisztítása során mindig legyünk nagyon figyelmesek, és kövessük a terméken található útmutatást. Fontos az anyag összetételét szem előtt tartani és a mosási utasításokat betartani, nehogy kellemetlen meglepetésekbe ütközzünk.

Ha olyan szőnyegünk van, amit mosógépben, házilag is tudunk tisztítani, akkor is legyünk nagyon figyelmesek és igyekezzünk minél hidegebb vízben mosni. A pamutot lehet mosni 40°-on, de a gyapjú anyag eleve nem szereti a vizet, ezért is javasoljuk inkább olyan helyiségekbe, ahol kevésbé használódik (pl. hálószoba) és ritkán kell tisztítani. Ragasztott hátú szőnyegnél a tisztítóban is kérdezzünk rá, hogy vállalják-e, mert a ragasztó miatt a szőnyeg eldeformálódhat.

 

Győri-Nagy Hajnal

lakberendező

Keresés