Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hübsch Care - törődjünk a holnappal

2020. 08. 23. 00:00:00
Hübsch Care - törődjünk a holnappal

 

Környezetünk megóvása és öko-lábnyomunk csökkentése a lakberendezésben is fontos. A fenntartható alapanyagok használata, biztonságos és fair munkakörülmények biztosítása valamint az ezért viselt felelősség vállalása a Hübsch cég alapvető értékei közé tartozik. Ismerd meg, hogy milyen konkrét lépéseket tesznek ennek érdekében! Tovább...

"A Hübschnél tudatában vagyunk annak, hogy mint bútor tervező cég, bármit teszünk az hatással lesz a környezetünkre. Ezért folyamatosan azon dolgozunk  termékeink tervezésekor és fejlesztésekor, hogy új és jobb módszereket találjunk, szem előtt tartva a fenntartható alapanyagok használatát, a partnereinknél biztosított egészséges és megfelelő munkakörnyezetet és a helyi közösségek támogatását. 

Igyekszünk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat és szeretnénk büszkén vállalni azt, amit csinálunk.

Mi úgy hívjuk mindezt Hübsch Care, ami azt jelenti, hogy törődünk a holnappal - már ma."

 

FSC®

Az FSC embléma azt jelzi, hogy a fa alapanyaga felelős erdőgazdaságból és más ellenőrzött forrásokból származik. A tanúsítást az FSC (Forest Stewardship Council®), a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa, egy globális nonprofit szervezet végzi, amely világszerte ösztönzi a felelős erdőgazdálkodást, hogy az megmaradjon a jövő generációi számára. A szervezet küzd az erdőirtás ellen, biztosítja az erdőgazdálkodók igazságos bérezését valamint támogatja, hogy megfelelő képzést és biztonságos felszerelést kapjanak.

 

Hübsch termékek FSC tanusítványa

A Hübsch cég célja, hogy kizárólag fenntartható és ellenőrzött forrásból származó faanyagot használjon. 2020-ban indultak el azon az úton, melynek folyamán FSC tanusított fát használnak minden fa terméküknél. 

Minden új és a meglévő design újragyártásánál is már FSC tanusított fát használnak, így hamarosan a meglévő raktárkészlet is le fog cserélődni kizárólag FSC igazolt fából készült bútorokra és kiegészítőkre. 

A Hübsch FSC tanusítványának száma: FSC®-C157880.

 

OEKO-TEX®

Az OEKO-TEX® a textilipar termékeinek biztonságos használatát és fenntartható gyártását tömörítő független intézetek nemzetközi szervezete. A termékek, amelyek OEKO-TEX® megjelölést kapták, nem tartalmaznak semmilyen mérgező vagy allergizáló anyagot.

Az OEKO-TEX® termékek a STANDARD 100 minősítését kapják, amely a világ egyik legismertebb tanusítványa a textilek veszélyes anyagokra való tesztelésében. Magas fogyasztói bizalom és termékbiztonság kötődik ehhez a minősítéshez. 

Amikor egy textil termék a STANDARD 100 címkével van ellátva, biztosak lehetünk benne, hogy a termék minden része pl. a fonalak, gombok és más kiegészítők le lettek tesztelve veszélyes anyagokra és a termék mentes az emberi környezetre veszélyes összetevőktől. A tesztelést egy független OEKO-TEX® partner intézet végzi részletes és kiterjedt OEKO-TEX®  kritérium katalógus alapján. Sok esetben a határértékek a STANDARD 100 tesztelésnél az általános nemzeti és nemzetközi követelményeknél jóval szigorúbbak.

A Hübsch célja, hogy csak olyan textileket használjon, amelyek humán-ökológiai szempontból véve fenntarthatóak és biztonságosak. A cég 2020-ban vezette be az OEKO-TEX® megjelölést és 2022-re szeretne kizárólag ilyen textileket használni a termékeinél. 

 

oeko-tex párnák Hübschtől

 

Munkakörülmények

A BSCI (Business Social Compliance Initative) egy olyan rendszert nyújt, amely támogatja a cégeket, hogy az ellátási lánc során alkalmazzák a társadalmi megfelelősség elveit és folyamatosan javítsák a munkakörülményeket. Az amfori BSCI-t 2003-ban alakította ki az amfori, egy, a nyílt és fenntartható kereskedelem érdekében létrejött vezető globális üzleti szövetség, amelynek célja, hogy támogassa a cégeket az emberek jóllétének fokozása, a természeti erőforrások felelős használata és a nyílt kereskedelem világszinten történő megvalósítása érdekében. 

Ahhoz, hogy a Hübschnél biztosítsák a megfelelő munkakörülményeket a gyártási folyamat során, csak olyan beszállítókkal dolgoznak, amelyek gyártóegységei már bevezették a BSCI auditot vagy ennek folyamatában vannak. 

A beszállítók kiválasztásánál a Hübsch ugyanolyan magas követelményeket támaszt, amelyeket magukkal szemben is elvárnak, hogy biztosítani tudják a gyártás és a munkakörülmények megfelelő minőségét. Ezt úgy érik el, hogy a beszállítókkal szoros és stabil munkakapcsolatot ápolnak, rendszeresen látogatják a gyárakat valamint együttműködnek a munkakörülmények folyamatos javításában. 

Tartalomhoz tartozó címkék: környezettudatosság

Keresés