Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Húsvétkor is hygge

2019. 03. 26. 10:41:33
Húsvétkor is hygge Végre itt a tavasz, itt a húsvét! Dániában ez az év leghosszabb ünnepét jelenti, ugyanis nem csak a nagypéntek munkaszüneti nap, de már a csütörtök is, így a hétvégével és a húsvét hétfővel együtt 5 napos az ünnep. Hogy mivel töltik a dánok ezt a szabadidőt? Persze, hogy hygge húsvéti vendéglátással!

A húsvéti ebéd itt is elsősorban a családdal telik. Fő fogások a bárány, tojás, lazac, hering, amit snaps-szal és a csak Dániában szokásos húsvéti sörrel öblítenek le. A nyuszi itt is elrejti a csokitojásokat a kertben, azonban csak a rendezett kereteket szereti, ezért előtte mindenki őrült kertészkedésbe kezd. Egy aranyos szokás az 1600-as évek óta, hogy papírból kivágott csipkézett levélre írsz egy rövid versikét egy barátodnak, amiből ki kell találnia, hogy ki írta. Ha az illető kitalálja kap egy ajándékot, ha nem, akkor ő ad egy ajándékot, ami általában egy festett- vagy marcipántojás.

A húsvéti hygge hangulat megteremtéséhez a lakás feldíszítése elengedhetetlen. Előkerülnek a porcelán tojások, amiket faágra lehet akasztani, a vendéglátáshoz a legszebb étkészleteket és poharakat készítik elő, ilyenkor csilloghatnak igazán az arany kiegészítők!  Tegyünk nárciszokat a vázákba és jöhetnek a vendégek.

Kellemes hygge húsvétot mindenkinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: dán hygge élet

Keresés