Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tavaszváró hygge

Tavaszváró hygge Hogy milyen a tavasz Dániában? Fényes. Talán ez lenne a legjobb szó rá; véget ért a téli sötétség, végre munkába, iskolába menet is már világos van, a boltok megtelnek tavaszi, nyári színekkel, és már ettől jobb kedve van az embernek.

Dániában, csakúgy mint a többi skandináv országban, nem nagyon használnak az emberek függönyt. Szeretik beengedni a fényt az otthonukba és persze a maximális bizalom jegyében nem félnek megmutatni gyönyörű tárgyaikat, lámpáikat és bútoraikat. Ennek a függönymentes létnek van egy érdekesebb eredettörténete; állítólag a vikingek korában mikor a férfiak hosszú ideig nem voltak otthon, így tudták a szomszédok rajta tartani a szemüket, hogy az asszony jól viselkedik-e.

És ha már így alakult, akkor miért ne élvezhetnénk ennek előnyeit? Ha sétálni megyek, látom a nagyon letisztult, visszafogott skandináv otthonaikat, amelyben a díszpárnák és a vázák jelentik a színfoltot, a zöld növények kosarakban, a fa bútorok és szőrmék mind a hygge hangulatot fokozzák.  Igen, bevallom kezdem megérteni a dánokat, ahogyan az óriás ablakok összekötik a kinti természetet a benti életükkel, s mindjárt én is teszek egy csokor tulipánt az asztalra.

Tartalomhoz tartozó címkék: dán hygge élet

Keresés