Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Téli "hygge" - avagy hogyan legyünk télen is boldogok

2019. 12. 19. 10:01:14
Téli "hygge" - avagy hogyan legyünk télen is boldogok Biztos ti is úgy érzitek, nyáron könnyebb boldognak lenni. Süt a nap, csicseregnek a madarak és színes a természet. Azonban télen sem kell kétségbe esni, a dánok már régóta megadták a boldogság receptjét a téli hónapokra is. 

A tél a dánok "leg-hygébb" évszaka, hiszen ilyenkor leginkább szeretnénk egy meleg kuckóban egyszerűen átaludni a hideget és sötétet, a meleg kuckó pedig a hygge alapvető összetevője.

De mi az, ami az otthonunkat igazán meghitté varázsolja? A tűz, ami lehet a gyertya lángja vagy a kandalló tüze, a forró kávé, tea esetleg fűszeres, gyümölcsös forralt bor, ami belülről is átmelegít és a kényelmes, puha párnák, takarók, szőnyegek, amikkel körbe veszed magad. Amikor a természet csupasz, odakint a színek a szürke összes árnyalatát idézik - csak ha szerencsénk van és havas a táj, akkor borul fehérbe a látvány. Otthon viszont semmi nem tart vissza, hogy meleg színekkel dobd fel a hangulatot, jöhet a vörös, a mustársárga vagy a rozsdabarna! 

Azonban ez a meghitt, otthonos környezet sem lesz igazán "hygge-s" ha nem osztod meg azokkal, akik számodra fontosak. Ha áthívod a barátaidat egy beszélgetésre, máris mindegy, hogy kint esik-e vagy fúj, sötét van vagy szürkeség. A hygge nem csak a meghitt hangulatról szól, hanem arról is, hogy a boldog pillanatokat ne egyedül, hanem társaságban éljük át.

Most már csak rajtad múlik, hogy a telet is élvezd!

A meleg és puha otthon kialakításához ajánljuk skandináv stílusú szőnyegeinket, melyeket egész januárban 20% kedvezménnyel kínálunk. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hónap ajánlata dán hygge élet

Keresés